en_GBfa_IR

اتریش

تحصیل رایگان در اتریش

آیا تحصیل رایگان در اتریش وجود دارد؟آیا ایرانیان در تمامی مقاطع میتوانند در اتریش تحصیل رایگان داشته باشند؟تحصیل رایگان در اتریش چه شرایطی دارد؟تغییرات قوانین صدور ویزای تحصیلی در اتریش در سال 1396 شمسی کدامند؟آیا برای ورود به دانشگاه های کشور اتریش در مقطع لیسانس نیاز به قبولی کنکور در ایران میباشد؟در این نوشتار سعی شده است که به سوالات شما در باب تحصیل رایگان در اتریش و همینطور آخرین تغییرات در قوانین پذیرش و ویزای تحصیلی این کشور پاسخ داده شود.

همان طور که در مقالات مختلف سایت ما مطالعه کرده اید اکثر کشورهای اروپایی  نظام آموزش و پرورش و همین طور نظام آموزش عالی  رایگان را برداشته اند.اکثر کشورهای اروپایی تحصیل دانش آموزان و دانش جویان بین المللی را مشمول پرداخت هزینه ی تحصیل و شهریه نموده اند.بعد از کشورهایی مانند دانمارک و همین طور کشور سوئد که در سال های قبلی نظام  آموزش و پرورش و همینطور نظام آموزش عالی رایگان را برداشته اند امسال نوبت کشور فنلاند بود که تحصیل دانش آموزان و دانشجویان بین المللی را مشمول پرداخت هزینه و شهریه نمود البته برای دانش جویانی که قبل از اجرای این قانون در این کشورها مشغول به تحصیل شده بودند تحصیل در دانشگاه و یا مدارس این کشور ها همچنان رایگان است. به عنوان مثال  دانشجویانی که در ترم قبلی پذیرش تحصیلی خود را در دانشگاه های کشور فنلاند اخذ  نموده اند تا پایان دوره ی تحصیلی خود از تحصیلات رایگان و بدون شهریه در دانشگاه مذکور بهره مند هستند .پس اگر به دنبال تحصیل رایگان در کشور های مختلف اروپایی  هستید کمی عجله کنید. زیرا سیاست  های کلی کشور های اروپایی به سمت تصویب قانون تحصیلات غیر رایگان سوق  دارد .اما کشور اتریش جزو معدود کشورها یی است که هنوز دارای نظام آموزش و پرورش و همینطور نظام آموزش عالی  رایگان است.برای کسانی که خواهان تحصیل در خارج از کشور هستند چند نکته حائز اهمیت است که به آنها به نوبت اشاره خواهیم کرد.

از چهار منظر میتوان به مهاجرت تحصیلی و انتخاب کشور مورد نظر برای تحصیل نگاه کرد.

در سال های اخیر در هرچهار دید کشور اتریش سرامد و جزو انتخاب های اول و برتر بود ولی با تغییرات قوانین امسال شرایط کمی دشوار شد ,اما چگونه؟

هزینه ی تحصیل در اتریش :

هزینه ی تحصیل در کشور های مختلف جهان به سه دسته تقسیم میشوند:یک :کشور هایی با نظام آموزشی رایگان-دو :کشور هایی با نظام آموزشی نیمه رایگان-سه:کشور هایی با  نظام آموزشی غیر رایگان

تحصیلات رایگان: تحصیل در کشورهایی که جزو این دسته هستند رایگان است.کشور هایی مانند اتریش,فرانسه و… جزو این  دسته هستند.البته باید این نکته را خاطر نشان کرد که تحصیل رایگان در کشور اتریش به این معنی نیست که هزینه ی تحصیل در این کشور صفر است.دانشگاه های دولتی کشور اتریش از متقاضیان و دانشجویان بین المللی خواهان تحصیل در این کشور شهریه ی تحصیلی دریافت نمیکنند .اما در ابتدای هر سال و شروع ترم تحصیلی دانشگاه هزینه ای ما بین سیصد تا هفتصد یورو به عنوان هزینه ی ثبت نام  از دانشجویان بین المللی دریافت مینماید .اما به هر سوی میتوان گفت هزینه ی تحصیل در این کشور نسبت به کشو های دیگر جهان و اروپا رایگان است .پس این کشور از دیدگاه اول در مورد انتخاب کشور مناسب برای مهاجرت تحصیلی جزو بهترین انتخاب های متقاضیان است.این قانون کماکان پابرجاست و تغییری ندارد.

قانون جدید در مورد صدور و یا عدم صدور ویزای همراه برای همسر و فرزندان فرد متقاضی :

کشور های مختلف جهان قوانین متفاوت و خاص به خود را برای صدور و یا عدم صدور ویزای همراه برای همسر و فرزندان فرد متقاضی دارند .تقریبا میتوان گفت که اکثر کشور های جهان برای همسر و فرزند فردی که ویزای تحصیلی آن کشور را اخذ میکند ویزایی به عنوان ویزای همراه صادر نمیکنند.و اکثرا در صورت درخواست متقاضی برای همسر و یا فرزندان وی ویزای توریستی تا نهایتا سه ماهه صادر مینمایند و یا اینکه شخص بعد از مهاجرت و دریافت اقامت اولیه برای همسر و فرزند خود درخواست الحاق میدهد. کشور اتریش تا چندی پیش برای همسر و فرزند متقاضی ویزا صادر میکرد اما با تغییر قوانین در مارچ 2017 دیگر این امکان وجود ندارد و شخص بعد از مهاجرت در کشور اتریش میبایست درخواست الحاق همراه خود را ارائه دهد.

شانس صدور ویزا برای متقاضی از طرف سفارت کشور مورد نظر

افرادی که با پروسه ی مهاجرت تحصیلی آشنا هستند میدانند که این پروسه دارای دو بخش اصلی است.بخش اول اینکه شخص متقاضی ابتدا با مراجعه به موسسات معتبر سراسر کشور درخواست پذیرش مینماید.موسسه مورد نظر با مکاتبات و در برخی موارد با استفاده از کانکشن های خود از دانشگاه های کشور مورد نظر برای متقاضی پذیرش میگیرد.بخش دوم این پروسه بعد از بخش اول آغاز میشود متقاضی میبایست برگه ی پذیرش خود را به همراه دیگر مدارک مورد نیاز به سفارت کشور مورد نظر ارائه میکند و این سفارت کشور مورد نظر است که در مورد صدور ویزا و یا عدم صدور ویزا تصمیم نهایی را میگیرد.پس اخذ پذیرش به هیچ عنوان تضمین کننده ی دریافت ویزای شما نیست.کشور های مختلف در مورد صدور ویزا برای متقاضیان به صورتی متفاوت عمل میکنند.به عنوان مثال کشوری مانند امریکا برای متقاضیان ایرانی به سختی ویزا صادر میکند.به عنوان مثال اگر مدارک یک متقاضی کامل هم باشد شانس اخذ ویزا برای او 50 درصد خواهد بود.سفارت کشور اتریش در خصوص صدور ویزا برای متقاضیان ایرانی سختگیری زیادی نداشت و در صورت کامل بودن مدارک متقاضی ویزای او و همراهانش را به احتمال قریب به یقیین صادر می نمود..اما با قوانین جدید این امکان تقلیل یافته است.و شرایطی سختگیرانه وضع شده است.

سن شخص متقاضی تحصیل در خارج از کشور

میتوان گفت که کشورهای مختلف در مورد سن متقاضی تحصیل در آن کشور برخوردی متفاوت را دارند.به عنوان مثال اگر یک شخص خواهان تحصیل در کشور کانادا باشد برای اخذ ویزای تحصیلی از سفارات این کشور میبایست دارای سن مناسب باشد.به عنوان مثال این شخص 35 ساله است و خواهان تحصیل در مقطع فوق لیسانس در دانشگاه های این کشور است..سفارت میبایست قانع شود که چرا این شخص در این سن تصمیم به این اقدام دارد.و چرا شخص متقاضی بعد از 22 سالگی که مدرک لیسانس خود را در کشور خود اخذ کرده است برای ادامه تحصیل تقدام نکرده است و چرا در اصطلاح گپ تحصیلی (فاصله ی بین مقاطع تحصیلی) دارد.و آیا این شخص واقعا قصد تحصیل در این کشور را دارد و یا فقط به دنبال ورود به کشور مذکور است؟اما کشور اتریش در این مورد از خود سخت گیری نشان نمیدهد .

حال به این نکته میپردازیم که اگر کسی خواهان تحصیل رایگان در کشور اتریش میباشد چه مراحلی را باید طی کند.ابتدا به این نکته توجه کنید که تحصیل در دانشگاه های دولتی کشور اتریش رایگان است و اگر خواهان تحصیل در کشور های خصوصی این کشور میباشید تحصیل شما مشمول پرداخت شهریه میباشد.

برای ورود به دانشگاه های دولتی این کشور در مقطع لیسانس شما میبایست در کشور خود در دانشگاه قبول شده باشید و تعدادی از واحد های درسی دانشگاهی خود را نیز گذرانده باشید.(به اصطلاح میبایست در کشور خود اشتغال به تحصیل داشته باشید).البته در سال های اخیر دانشگاه های اتریش روی مدرک دانشگاه آزاد و یا هر دانشگاهی به جز دانشگاه سراسری در کشور ایران کمی حساس شده اند و با اشتغال به تحصیل مقطع لیسانس دانشگاهی مانند دانشگاه آزاد به سختی پذیرش صادر مینمایند.اما کسانی که در دانشگاه آزاد تحصیلات خود را در مقطع لیسانس به پایان رسانیده اند میتوانند برای اخذ پذیرش در مقطع لیسانس (و با احتمالی کم در مقطع فوق لیسانس) اقدام نمایند.اما کسانی که اشتغال به تحصیل دانشگاه سراسسری دارند میتوانند به احتمال بسیار زیاد در مقطع لیسانس پذیرش دریافت کنند.و افرادی نیز که تحصیلات خود را در مقطع لیسانس در دانشگاه های سراسری کشور ایران به پایان رسانیده اند به راحتی میتوانند از دانشگاه های دولتی کشور اتریش پذیرش اخذ کنند.در مقطع دکتری نیز مانند تمامی کشورها متقاضی نیاز به یافتن یک استاد راهنما دارد.در صورتی که یک استاد راهنما برای خود یافته اید میتوانید برای اخذ پذیرش مقطع دکتری خود اقدام نمایید.مقطع دکتری در این کشور نیز معمولا با دریافت حقوق برای شما همراه خواهد بود.

نکته مهم دیگر در مورد کشور اتریش این است که تحصیل در دانشگاه های دولتی این کشور به زبان آلمانی است .اما شما برای اخذ پذیرش از دانشگاه های این کشور نیاز به مدرک زبان آلمانی ندارید.شما میتوانید بدون مدرک زبان آلمانی از دانشگاه های این کشور پذیرش مشروط خود را اخذ نمایید.این پذیرش مشروط به اخذ مدرک زبان آلمانی شما در کشور اتریش خواهد بود.به این معنا که پس از ورود به کشور اتریش شما 2 -1سال وقت خواهید داشت تا مدرک زبان آلمانی خود را اخذ کنید .پس از اینکه مدرک خود را در این کشور اخذ نمودید میتوانید در دانشگاه ثبت نام قطعی کرده و تحصیلات رایگان خود را آغاز نمایید.
در انتها اشاره میشود که برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تحصیلات رایگان در کشور اتریش با موسسات حقوقی معتبر در سراسر کشور تماس گرفته و از راهنمایی وکلا و کارشناسان مجرب این موسسات استفاده کنید. این کارشناسان در سراسر کشور آماده ی پاسخگویی سوالات شما در مورد مهاجرت و راه های آن خواهند بود.

 

تحصیل در اتریش

خواندن ادامه مطلب